Uuden terminaalin kautta laivaan

Posted on

Aamu Civitavecchiassa oli helteisen lämmin ja aurinkoinen, jolloin olisi mukava kulkea jalan noin kilometrin päässä hotellista olleeseen pisteeseen, josta on bussikuljetus sataman sisällä risteilyterminaaliin. Sataman näki hyvin hotellin ikkunasta. Satamassa muodollisuudet menivät nopeasti ja kanta-asiakasohjelmassa mukana oleville oli omat jononsa. Terminaali oli täysin uusi ja erittäin moderni, jolloin laivaan siirtyminen kävi viileässä tilassa helposti.

Laivalle tullessa ensimmäisenä haluaa syömään buffetiin, joka on heti käytettävissä ja ottaa siihen vielä kylmää virkistävää juotavaa juomapaketin kanssa.

Ennen laivan lähtemistä satamasta on aina pakollinen turvallisuusharjoitus, jossa kaikki laivan matkustajat osallistuvat olemalla omalla hyttikorttiin merkityllä pelastusasemalla ja ilmoittautuvat henkilökunnalle. Vasta, kun jokainen on käynyt omalla pelastusasemalla, pääsee laiva lähtemään matkaan ja tämä on lakisääteinen toimenpide. Harjoituksen aikana hytissämme käynyt siistijä oli vahingossa kaatanut isomman määrän vettä hytin lattialle ja laivan oma huoltohenkilöstö kävi kuivattelemassa lattian, jotta siellä olisi taas kivempi kulkea. Hyttimme oli parvekkeellinen ”Ocean View Stateroom” laivan 11. kerroksessa.

Ruokailujen jälkeen on vain aika nauttia laivasta ennen illallista ja laiva on heti täynnä aktiviteetteja ennen satamasta lähtöä ja voi vain nauttia olemisestaan. Ensimmäisellä illallisella istuimme isossa ruokasalissa useamman suomalaisen perheen kanssa samassa pöydässä ja osa oli kokeneita risteilijöitä ja osa aivan ensimmäistä kertaa risteilemässä. Ilta sujui mukavissa merkeissä ja oli aika siirtyä nukkumaan ennen huomista ensimmäistä kohdetta, Cannesia Ranskassa.

Päivän kohteet