Cannes, Ranska

Posted on

Tämän risteilyn ensimmäinen kohde oli Cannes Ranskassa ja laivan sekä sataman välinen kulkeminen tapahtui venekuljetuksena koko päivän ajan. Kaupungilla etäisyydet eivät ole pitkä ja jalan saa hyvin otettua kaupunkia haltuun sekä näkee paikkoja, jos ei lähde retkille tai vuokraa autoa. Kiersimme kaupungilla muutaman tunnin, mutta emme käyneet maissa syömässä tai juomassa mitään. Arkkitehtoonisesti kaupunki oli mukavan värikäs ja paljon valokuvattavaa rakennuksien osalta. Cannes tunnetaan myös siellä olevista vuosittaisista Cannesin elokuvajuhlista.

Kaupungilla kiertelyn jälkeen oli mukava palata takaisin laivalle ja nauttia iltapäivän kahvihetki yhdestä laivan kahviloista. Helteisen päivän jälkeen on myös hyvä päästä virkistäytymään suihkuun ja vaihtamaan puhdasta vaatetta ylle. Tässä laivassa oli olemassa pääsy saunaan ja tottakai suomalaisena sauna laivalla on koettava. Sauna oli aika vaatimaton ja saunasta puuttui löylyn heittämiseen välineistö, koska haluavat pitää saunan lämpötilan tasaisena. Mutta oli silti kiva olla istumassa saunassa Välimerellä ja rentoutua.

Royal Caribbeanin Crown & Anchor Society kanta-asiakasohjelmassa noustessa ylöspäin, pääsee osallistumaan heidän omaan Top Tier -tapahtumaan laivalla, joka järjestetään kerran risteilyn aikana ja sinne ovat tervetulleita kutsun saaneet. Tapahtumassa on mukana laivan henkilökuntaa, kapteeni yms. ja nostamme yhdessä maljaa muiden kanssa sekä tilaisuudessa palkitaan korkeimmilla kanta-asiakasohjelman tasolla olevia. Top Tier -kutsuja saa päästyään platinum-tasolle, johon vaaditaan vähintään 30 yötä Royal Caribbeanin laivoilla.

Laivalla ollessa tapaa uusia tuttavuuksia, osa on vain tuttavuuksia risteilyn aja ja osasta tulee koko elämän pituisia ystäviä. Illalla istuimme laivan Schooner baarissa iltaa, kun seuraamme liittyi perhe Norjasta ja siinä riitti juteltavaa sekä naurua pitkälle iltaan.

Päivän kohde