Kaikki tiet vievät Roomaan

Posted on

Tämän kesän matkalla lähdemme risteilemään Välimerellä Civitavecchian satamasta Royal Caribbeanin Jewel of the Seas -laivalla. Ajoimme aamulla Helsinkiin ja jätimme auton GoParkingin pysäköintiin Jumbossa ja olimme tehneet pysäköinnistä ennakkovarauksen, joka ei tällä kertaa kuitenkaan auttanut parkkipaikkojen oltua ylibuukattuna, mutta saimme kuitenkin auton pysäköityä ja päästyä heidän shuttle-kyydillä Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Lensimme Lufthansan lennoilla Helsinki-Vantaalta ensin Müncheniin ja sieltä vielä toisella Lufthansan lennolla Roomaan Fiumicionin kentälle, josta meidän piti päästä junalla kohti Civitavechiaa. Liput junaan ostimme suoraan Trenitalian lippuautomaatista asemalla. Junamatka meni lähes kommelluksitta, kunnes kohteessa meidän junavaunun ovi ei auennutkaan ja pieni paniikki siinä päällä matkalaukkujen kanssa, mihin suuntaan lähtisi juoksemaan niiden kanssa. Onneksi kanssamatkustaja otti juoksuksi ja kävi huikkaamassa konduktöörille junan oven olevan rikki ja sisältä on tulossa vielä matkustajia asemalle, koska muutoin juna olisi vielä hetken päästä jatkanut kohti pohjoista Italiaa. Myös junan konduktöörillä oli ongelmaa saada ovea auki ja ohjasi sitten meidät ulos toista reittiä junasta.

Vinkki: Muista aina leimata ostamasi junaliput aseman lippujen leimausautomaatilla, jolloin liput ovat virallisesti voimassa astuessasi junaan.

Yövyimme yhden yön ennen risteilyä satamakaupungissa Hotel Mediterraneo Civitavecchia -hotellissa, jonka sijainti vain 200m päässä juna-asemasta oli erittäin hyvä saapuessamme illan jo hämärtäessä kohteeseen. Hotellina paikka ei ollut kovin ihmeellinen, mutta siisti ja ajoi hyvin asiansa yhtenä välipysähdyksenä ennen jatkamista. Näköala merelle huoneesta oli erittäin mukava lisä ja hotelli sijaitsi suhteellisen rauhallisella paikalla. Kiertelimme hotellihuoneen saannin jälkeen hetkisen jalan alueella ja kävimme vielä nauttimassa paikallisesta ravintolasta pizzat. Huomenna olisi aika siirtyä aamupäivällä kohti satamaa ja laivaa.

Päivän matkareitti ja kohteet