Göteborgista Tukholmaan

Posted on

Uni tuli laivalla erittäin nopeasti edellisenä yönä ja 12 tunnin unien jälkeen oli huomattavasti virkeämpi olo käydä aamupalalla ja valmistautua lähtemään autokannelle odottamaan laivan saapumista Göteborgin satamaan. Laivasta pääsi helposti ulos isoon satamaan ja siitä moottoritielle kohti Tukholmaa.

Matkalla vielä miettisimme jotain sopivaa kohdetta lähellä Tukholmaa ja karttaa katsoessa päädyimme viimeiseksi kohteeksi ottaamaan Drottningholmin linnan, jonka alueella on yleisöllä vapaa pääsy ja museoon olisi pitänyt tulla sen aukioloaikoina, jos olisi halunnut käydä tutustumassa sisälle linnaan. Linnan alue oli puutarhoineen valtava ja pelkästään siinä riitti katsomista kesäpäivän helliessä lämmöllä.

Tukholman uusi Värtahamnenin alue oli vielä hieman kesken ja osa opastuskylteistä satamassa pimeänä, joka aiheutti hieman hämmennystä hakiessamme oikeaa autolla tulevan check-in jonoa, jotta pääsisimme Turkuun lähtevään Silja Linen kyytiin. Lisäksi satamaan tullessa teimme navigoidessa Tukholman kaduilla pienen kääntymisvirheen, jossa äkkiä paloi arvokkaita minuutteja seikkailla iltapäivän ruuhkassa navigaattorin näytettyä lähes joka kadun olevan erittäin ruuhkainen. Satamassa ClubOnen kulta-asiakkuudesta oli se hyöty, että kulta-asiakkaat ohjataan laivaan menevässä jonossa etummaisiksi. Tukholman saaristossa saimme vielä ihailla aivan tyyntä merta ja kaunista auringonlaskua. Aamulla olisimme taas Suomessa laivan saapuessa Turkuun.

Extempore reissuna käynti Saksaan oli mielenkiintoinen ja käytimme Autoliiton opasta suunnitellessamme käyntikohteita mutta seuraavaa kertaa ajatellen suunnitelmissa voisi huomioida sen, miten paljon siirtymät eri kaupunkien välillä vei aikaa ja ensi kerralla osaa ottaa tämän huomioon suunnitelmissa. Kaikki hotellit olivat erittäin onnistuneita valintojen suhteen ja Saksan moottoriteillä oli kiva huristella tehokkaalla autolla vapaiden nopeuksien alueella. Kelitkin suosivat koko reissun muutamia sade- ja ukkoskuuroja lukuunottamatta. Ehdottomasti jossain kohdassa palaamme paremmalla ajalla Saksaan uudelleen.

Päivän ajoreitti