Helteinen Berliini

Posted on

Berliini olisi muutaman tunnin ajomatkan päässä Merseburgista ja tulisimme majoittumaan Berliinissä Radisson Blu Berlinissä, joka oli aivan lähellä keskustaa. Hotellin erikoisuutena on sen aulassa oleva iso akvaario, jollaista emme ole vielä muualla nähneet. Huone oli erittäin viihtyisä ja siinä oli pieni parveke vieressä olleen kauppakeskuksen katettuun käytävään.

Tarkoituksena Berliinissä oli alunperin käydä vähintään Berliinin tv-tornissa ja katsomassa kaupunkia. Hotellissa mainostettiin 2.5h kiertoajelua bussilla ja se lähtisi melkein hotellin edestä. Tämä oli mielestämme nopein tapa saada jonkinlainen kosketus kaupunkiin ja sen historiaan, kun omalla autolla ei viitsinyt lähteä päivän vierailun aikana hakemaan kohteita ja parkkipaikkoja. Kiertoajelu kävi mm. Juutalaisten muistomerkillä, Checkpoint Charliella yms. Kiertoajelulla riitti paljon nähtävää ja sille voi antaa vahvan suosituksen sekä kyytiin ja kyydistä pääsi pois karttaa merkatuilla paikoilla, jos halusi välillä hypätä pois katsomaan kaupunkia.

TV-torniin pääsy oli nopeaa ja helppoa, kun liput sai ostettua suoraan sisäänpääsyn vierestä automaatista ja tämän jälkeen turvatarkastuksen jälkeen pääsi jonottamaan hissijonoon. Normaalilla lipunmyyntitiskillä oli erittäin pitkät jonot sillä hetkellä. Hissit torniin liikkuvat nopealla 6 m/s vauhdilla ~200m korkeuteen ja ylhäältä tornista aukeaa upeat näkymän Berliinin ylle sekä voi helposti bongata niitä paikkoja/merkkejä, joissa kävi aiemmin päivällä bussin kanssa.

Tornissa käynnin jälkeen oli hyvä helteissessä iltapäivässä vielä jaloitella kaupungilla ja suunnata nauttimaan paikallista olutta ja brezeleitä Hofbrau Muncheniin. Illalla helpoiten ja nopeiten ruokailu kävi hotellin omassa ravintolassa ja palasimme vielä kaupungille nauttimaan kesän lämmöstä kaupungin sykkeessä muutaman juoman ennen suuntaamista nukkumaan, koska huomenna pitäisi jo valmistautua hiljalleen kotimatkalle ajamalla Kieliin, josta lauttamme kohti Ruotsia lähtisi illemmalla. Kaupunkina Berliini vaikuttaa mielenkiintoiselta, johon haluaa ehdottomasti palata vielä uudelleen paremmalla ajalla ja hyödyntää myös paremmin joukkoliikennettä, jonka kanssa pääsee ympäri kaupunkia, nyt päivän reissulla näki vain pienen pintaraapaisun kaupungista.

Päivän ajoreitti