Yhdysvaltain Neitsytsaaret

Posted on

Maata näkyvissä

Laivan oltua jo kaksi päivää merellä, olimme saapuneet aamulla satamaan Yhdysvaltain Neitsytsaarille, Charlotte Amalielle, St. Thomasiin ja pääsisimme tutustumaan saareen. Olimme varanneet laivan hytti-tv:n kautta aiemmin meille pari tuntia kestävän kiertoajelun saarelle ja aamupalan jälkeen oli aika kokoontua satamaan. Liput kiertoajelua varten oli toimitettu hyttiin.

Laiturille päästyämme näimme laivan ensimmäistä kertaa kunnolla koko mitassaan ja ei voinut muuta kuin päivitellä, miten iso ja mahtavan kokoinen se on.

Kierrellen kaarrellen pitkin jyrkkiä teitä

Kiertoajelu lähti satamasta katolla varustetun bussin muodossa, johon mahtui matkustajia useammalla rivillä. Lähtö tosin kesti oman aikansa ja ilma tuntui kostean kuumalta, eikä enää tuntunut niin tottuneelta paahteeseen.

Matka eri kohteiden välillä kulki pitkin jyrkkiä teitä ja samaan aikaan auton kuljettaja selosti kopistaan nähtävyyksistä ja hidasti tarvittaessa välillä. Kävimme saaren korkeimmalla paikalla ja molemmilla puolilla saarta pienissä ostospaikoissa, joista sai kuitenkin hyvin napsittua valokuvia pysähdysten oltua sopivan pitkiä. Yhdessä pysähdyspaikassa vierailijoille tarjottiin myös veloituksetta rommipaukkua tai alkoholitonta juotavaa. Näkymät olivat upeat sinisen veden ja metsäisten rinteiden keskellä.

Lähes joka pysähdyksen jälkeen saimme aina odottaa muita matkaajia takaisin autolle, vaikka oli sovittu aina tietty aika paluulle. Kuljettajakin sitä jo vitsaili, että viettäisimme tätä tahtia koko päivän saarella, jos jokaista matkustajaa joudutaan etsimään.

Alaspäin tullessa ja kiertoajelun päättyessä sai valita, jäisikö vielä kiertämään kaupungille ostoksia tehden, jolloin satamaan olisi tultava omalla kyydillä ja loput kyyditettäisiin takaisin laivaan. Osa matkaajista halusi jäädä vielä kiertämään ostospaikkoja, mutta me muutaman muun matkaajan kanssa halusimme takaisin laivalle. Monesti ostospaikoissa törmää tyrkytykseen ja kuuman kostea ilma ei ollut pidemmän päälle kovin hyvä jaloitteluun kaupungilla.

Takaisin laivalle

Helteisen aamupäivän kiertoajelun jälkeen keho suorastaan aneli pääsyä takaisin laivaan vaihtamaan kuivaa vaatetta päälle ja pääsyä suihkuun sekä allasosastolle nauttimaan vilvoittavasta vedestä. Casinon pelinhoitaja Bibi oli ottamassa vastaan laivalle tulijoita ja tarjosi käsidesiä, koska laivalla pyritään panostamaan hyvään käsihygieniaan. Olisi ikävää, jos jokin tauti lähtisi leviämään matkustajien kesken matkalla.

Täytimme kylmälaukun uusilla olueilla allasbaarissa ja tämän jälkeen vietimme aikaa porealtaassa ja isommassa altaassa, mutta varoen ettemme polta itseämme liiallisella auringossa ololla.

Laivan lähtö

Katselimme parvekkeelta laivan rauhallista lähtöä satamasta ja taas kerran on pakko hämmästellä, miten tarkasti iso laiva saadaan liikkeelle laiturista. Samalla tapasimme myös meidän hytin vasemmalla puolella olevat naapurit ja siinä tuli juttua, mistä kaukaa me olemme ja muutenkin juttua laivasta.

Chops Grille

Illaksi meillä oli varaus Chops Grille -ravintolaan, jonka valikoimissa on isoja ja maittavia annoksia. Ravintola on suosittu ja siksi on hyvä tehdä varaus ajoissa. Varauksesta veloitetaan 30 dollarin kattausmaksu per osallistuja ja se veloitetaan hyttikortilta. Pukeutumiskoodina on siisti asu ”smart casual”, eli ei esim. sandaaleita ja shortseja.

Istuuduttuamme pöytään, oli viereisessä pöydässä ystävällinen jenkkipariskunta, jotka olivat Washington DC:n alueelta risteilemässä sekä juhlistamassa miehen syntymäpäivää. Mies ehdotti meille, että voisimme ottaa heiltä yli jääneen shampanjapullon lopun, jotta se ei mene hukkaan. Tällaista ystävällisyyttä tuskin tulisimme koskaan kokemaan Suomessa. Tarjoilija toi vielä miehelle kakun ja salissa olleet alkoivat laulamaan ”Happy Birthday” laulua yhdessä hänelle aplodien kera.

Valitsimme paljon lihaa sisältäneet annokset listalta ja syöminen kyllä kävi työstä ja makuelämys oli mahtava. Jälkiruokana tilasimme palat Red Velvet -kakkua ja emme olleet koskaan nähneet niin isoja kakkupaloja, olisi mielenkiintoista nähdä alkuperäisen kakun koko. Yleisesti voi sanoa, että Chops Grilleen mennessä kannattaa olla vatsa tyhjänä ja sieltä ulos lähtiessä ei varmasti ole nälkä isojen ja maittavien annosten jälkeen.

Istuessamme pöydässä, saapui myös kapteeni seurueen kanssa syömään aivan meidän takana olleeseen pöytään ja on aina kiva nähdä kapteenin kulkevan matkustajien joukossa.

Mo5aic show

Illan showna oli Mo5aic ryhmän show, jossa viisi miestä tuottaa suun avulla musiikkia mm. rumpujen ja muiden elementtien osalta a cappella laulutyylillä. Show oli energinen ja sisälsi kaikkien tuntemia kappaleita (mm. The Lion Sleeps Tonight ja Bohemian Rhapsody) innostaen yleisön taputtamaan ja hurraamaan villisti. Ehdottomasti, jos sinulla on joskus mahdollisuus nähdä näiden show, mene katsomaan se! Linkki: Mo5aic promo vuodelta 2012.

Battle of the sexs show B-studiossa

Battle of the sexes show on hauska mies- ja naisjoukkueiden välinen peli, jossa suoritetaan erilaisia tehtäviä ja yleisö kannustaa kisaajia huumassa. Kisassa laitetaan kaikki nolous nurkkaan ja heittäydytään täysillä mukaan nauramaan ja kisailemaan.

Valokuvaamista

Iltaisin laivan eri alueet heräävät aivan uuden näköisiksi valaistusten kautta ja kiertelimme ottamassa valokuvia eri alueista ja niiden tunnelmista illan hämärryttyä.

Yön matkaamisen jälkeen saapuisimme aamulla Philipsburg, St. Maarteniin ja siellä taas odottaisi uudet seikkailut.

Valokuvia päivästä

(isompi kuva klikauttamalla kuvaa)
Päivän kohteet
(Lisätietoja kohteista saat klikauttamalla sen merkkiä kartalla)


Näytä 19.9.2019 suuremmalla kartalla