Vision of the Seas -laivan kyytiin

Posted on

Aamupalan jälkeen olisi vielä hetki aikaa käydä ulkona ottamassa viimeiset kuvat hotellin ulkopuolelta ja lähtisimme taksilla hotellilta satamaan. Uloskirjaus hotellista meni mutkattomasti ja henkilökunta toimitti laukkumme taksille. Taksi tosin ei ollut RTA:n taksi, jolloin pitkän ajon jälkeen satamassa selvisi, että päästäksemme taksilla laivalle, pitäisi maksaa 5 aed:n (noin euron) satamamaksu. Kuski kävi passien ja rahan kanssa hakemassa luvat valvontakopista. Luultavammin aidolla RTA -taksilla olisi päässyt ilman tätä proseduuria suoraan sataman portista sisään.

Satama-alue oli erittäin iso ja myös siellä taksilla meni oma aikansa seikkailla laivan vierelle. Erikoisin tapaus oli, kun heti henkilökunta ”free service” liiveissä oli auttamassa laukkujen kanssa siirtämällä ne taksista kärryyn ja kärryllä rullattiin muutamia metrejä paikkaan, johon isot myöhemmin hyttiin toimitettavat laukut jätettäisiin. Tässä kohdassa laukkuja kantanut henkilö alkoi pyytämään tippiä palvelusta, jonka piti liivien mukaan olla ilmaista ja olisimme varmasti itsekin saaneet laukut siirrettyä sen muutaman metrin, jos olisimme tienneet laukkujen jättöpaikan olleen niin lähellä taksitolppaa.

Terminaalissa sisäänkirjautuminen meni mutkattomasti seuraamalla Royal Caribbeanin platinum-asiakkaiden kylttejä ja meidät otettiin ystävällisesti heti jonon alussa vastaan ja täytimme normaalin terveystietokyselyn (mm. olenko ollut kuumeinen, kärsinyt vatsavaivoista tai kosketuksissa karjaan lähiaikoina). Nopealla toiminnalla saimme hyttikortit ja passimme kerättiin poikkeuksellisesti talteen laivayhtiön toimesta, koska laivayhtiö hoitaa puolestamme satamissa passien leimaukset yms. Tämä käytöntö johtui paikallisista tullisäädöksistä.

Ennen laivaan nousemista satamassa on vielä tarjolla mm. erikoishinnoiteltuja paketteja ravintoloihin ja otimme myös paketin, jolla saisimme edullisemmalla hinnalla käydä erikoisravintoloissa. Tuntui tutulta taas käydä ensin vähän syömässä buffetissa hyvää ruokaa ja sen jälkeen pääsimmekin jo suoraan hyttiin, kun hyttiosastot avautuivat siivousten jälkeen iltapäivällä. Myöhemmin päivällä saisimme isommat laukut hytin ovelle toimitettuina.

Hyttinä tällä kertaa olimme valinneet ikkunattoman kahden hengen hytin kolmannesta kerroksesta (hytti #3569) ja pyysimme vielä hyttivastaavaa yhdistämään hytin sängyt yhteen toivekortissa, joka odottaa aina hytissä ennen hänen tapaamista risteilyn alkaessa. Vaikka hytti alkuun tuntui pieneltä, oli se kuitenkin täysin riittävä matkaan, koska vähemmän näissä risteilyissä vietetään aikaa hytissä. Laivana Royal Caribbeanin Vision of the Seas on hieman pienempi, kuin esim. Freedom of the Seas, jolloin mm. keskellä laivaa on samassa tilassa R Bar coctail-baari ja esiintymislava sekä laivalla ei ole promenade-kävelykatua.

Ennen laivan lähtöä oli pakollinen turvallisuusharjoitus, johon jokaisen matkustajan on osallistuttava. Myöhemmin illalla oli laivan teatterissa perinteinen ”tervetuloa laivalle”-show, jossa laivan henkilökunta toivottaa matkustajat tervetulleeksi ja ohjelmassa on musiikkia sekä showta. Tällä kertaa showssa oli mukana tanssijoita Cirque Du Soleil ryhmästä.

Illallisella meidän samassa pöydässä istui nuorempi pariskunta Pietarista ja vanhempi pariskunta Briteistä. Brittipariskunta oli harmittavasti vain tänä iltana syömässä meidän pöydässä, koska heidän laukkunsa olivat myöhästyneet hyttiin toimituksessa sen verran paljon, että tulivat tähän myöhäisempään illalliseen.

Päivän kohteet: