Viimeinen meripäivä

Posted on

Viimeisenä meripäivänä laivalla tapahtuu paljon, vielä ehtii näkemään viimeisen kerran showt ja kävelykadulla oli päivällä erikseen loppujuhla, jossa mm. keittiöt olivat tehneet erilaisia herkkuja matkustajille maisteltavaksi ja he esittelivät myös jääveistosten tekoa. Muu henkilökunta näytti mm. miten tehdään pyyhe-eläimiä tai hienoja koristeita lautasliinoista sekä pisteiltä sai ottaa ohjeita kotiin mukaan.

Kävimme myös päivällä syömässä hampurilaiset Johny Rocket -ravintolassa, johon on pieni kattausmaksu ja sen jälkeen voti syödä kaikkea listalta sekä nauttia myös pirtelöistä. Ravintolan erikoisuus on jokaisessa pöydässä olevat jukeboksit, joiden kanssa vieraat voivat valita ravintolassa soivat kappaleet ja sopivan kappaleen kohdalla myös henkilökunta hyppää mukaan tanssimaan ja laulamaan.

Päivän ohjelmassa on myös armotonta pakkaamista, kun yrittää saada kaikki matkalaukut taas samaan malliin, kuin tullessa ja samalla yrittää mahduttaa kaikki matkamuistot jo muutoinkin täynnä oleviin laukkuihin. Hyttiin oli tuotu infopaketti seuraavasta päivästä ja laukkutarrat. Laukkutarrojen perusteella myös matkustajat pyydetään poistumaan laivasta porrastetusti satamaan tulossa, jolloin kaikki eivät tule yhtenä vyörynä ulos laivasta. Hyttikorttien laskut veloitetaan myös seuraavana yönä luottokorteilta ja aamusta voi vielä käydä tekemässä korjauksia infossa.

Reissu on ollut erittäin mahtava siitä huolimatta, että molemmilla oli aika hurjat auringonpolttamat Labadeen käynnistä ja tuntuu haikealta huomenna aamulla varhaiseen jättää laiva sekä suunnata lentokentälle. Edessä on taas 24h edestä lentämistä. Samalla päätämme blogin USA 2009 reissusta tähän kirjoitukseen.

Kuvia päivästä
(saat isomman kuvan klikkaamalla kuvaa)