Viikko Saksassa

Posted on

Tällä kertaa matkustaisimme puolisoni kanssa viikoksi Saksaan ja tutustumaan sen tarjontaan, koska yleensä olemme kulkeneet vain Yhdysvaltoihin tai Välimeren alueen maissa. Matkaa taitamme omalla autolla, jolloin voimme kulkea haluttuja reittejä. Hyväksi oppaaksi sopivien paikkojen suhteen valikoitui Autoliiton opas, jossa oli paljon mielenkiintoisia kohteita Saksassa käytäväksi. Päivitimme myös molempien matkapuhelinliittymät Elisan Huoleton 4G -liittymiksi, jolloin Pohjoismaissa datansiirto olisi rajatonta ja muualla Euroopassa dataa olisi käytettävissä 10 Gt edestä, joka riittää hyvin viikon reissulla mm. sosiaalisen median päivittelyihin yms.

Lähdimme matkaan edellisenä iltana Turusta Siljan Baltic Princess -laivalla ja saavuimme aamuksi Tukholmaan. Tukholman uusi satama-alue helpotti lähtöä laivasta ja hetkessä olimme jo moottoritiellä pitkän tunnelin kautta, jolloin emme joutuneet kulkemaan pitkin Tukholman ruuhkaisia katuja. Tarkoitus olisi, että ajetaan vuorotellen ja pysähdytään tarvittaessa matkan varrella huoltoasemille kahville ja syömään. Ensimmäinen Ibis-ketjun hotelli (ibis budget Hotel Luebeck City Sued) oli varattuna vasta Lübeckissa Saksan puolella ja navigaattorin ajoaika-arvio oli noin 10 tuntia.

Tiet Ruotsin läpi olivat hyvin pitkälle suoraa tietä silmänkantamattomiin ja pitkälle iltapäivästä hiljalleen väsymys alkoi painamaan molempia ja ensimmäisen Juutinrauman sillan ylityksen jälkeen Tanskan puolelle päästyämme laitoimme hetkeksi auton parkkiin huoltoaseman pihalle ja otettiin pitkät nokoset, joiden jälkeen taas kummasti jaksoi jatkaa matkaansa. Juutinrauman sillan ylitys meni nopeasti palvelupisteen kautta ja ylitykselle tuli hintaa noin 50 euroa.


Tanskan huilaamisten jälkeen matka jatkui Ison-Beltin sillan ylitykseen, jossa tietulli maksettiin suoraan automaattiin ja ylityksen hintana oli noin 30 euroa. Tämän samaisen sillan alta on myös aikoinan kulkenut mm. Turussa rakennetut Allure of the Seas ja Oasis of the Seas -laivat, jotka mahtuivat sillan ali alas laskettavien savupiippujen ansiosta.

Saksassa suuntasimme suoraan hotelliin majoittumaan ja ilma oli kostean lämmin sekä etäiset ukonilmat jylisivät kohti, kun Lübeck lähestyi kartalla. Saksan puolella parhainta liikenneinfoa sai Google Mapsin avulla sen hakiessa jatkuvasti liikennetietoa kartalle esim. ruuhkien tai onnettomuuksien osalta. Hotellin pihassa oli asukkaille tarkoitettuja autopaikkoja ja ne tulivat läheisyyden suhteen tarpeeseen, kun ukonilma jyrisi täydellä voimalla yläpuolella. Hotelli oli kokonsa puolesta pieni ja vaatimaton, mutta siisti ja sieltä sai myös aamupalan. Huone oli kooltaa kompakti ja periaatteessa huoneessa ei ollut muuta, kuin sänky, pieni pöytä ja pesuhuone. Illan hämärtyessä ja sateen loputtua kävimme vielä syömässä iltapalaa ulkona ja aamusta olisi tarkoitus lähteä katsastusaseman kautta kohti Hampuria.

Päivän matkareitti