Risteilylle Barcelonasta

Posted on

Päivä Barcelonassa oli hieman pilvinen/sateinen mutta silti lämmin. Hotellin aamupalan jälkeen kerättiin laukut kasaan ja tehtiin viimeiset säädöt vielä tavaroihin, jotka menisi käsimatkatavarana laivaan ja mitkä tavarat tulisivat hytin ovelle tuotavina matkalaukuissa. Hotellin vastaanotto tilasi meille taksin ja kuljettaja tuli hakemaan meidät hotellin aulasta. Matkalla satamaan puhuttiin kuljettajan kanssa sekaisin espanjaa ja englantia, kun hän aina unohti meidän puhuvan vain englantia.

Satamassa jätimme myöhemmin hytin ovelle toimitettavat laukut niille tarkoitettuihin rullakoihin ja suuntasimme tekemään laivaan nousua. Royal Caribbeanin kanta-asiakasohjelman (Crown & Anchor) kautta olimme jo saavuttaneet platinum-tason (vähintään 30 yötä vietetty risteilyillä) ja pääsimme platinum-tason omaavien jonoon, jonka kautta ei tarvinnut kauaa odotella, kun astelimme laivayhtiön kortit kädessä kohti laivaa. Laivalla pääsee heti lounaalle ja kaikki palvelut on heti käytettävissä, mutta hytit valmistuvat vasta iltapäivällä. Oli jälleen mukava päästä tuttuun Windjammer-ravintolaan nauttimaan laajasta buffet-valikoimasta ja sen jälkeen vaellella laivalla odottamassa hetkisen, että hytit tulevat käyttöön. Olimme myös saaneet hyvityksenä laivayhtiöltä sisähytin sijaan parvekkeellisen hytin, kun he tekivät risteilyn huonepalvelumaksuihin muutoksia ja ne oli tapahtuneet matkan varauksen jälkeen, jolloin he halusivat hytin upgreidauksella pahoitella tätä muutosta. Alkuun meillä piti olla sisähytti, koska yleensä näillä risteilyillä hytissä käydään vain päivänokosilla ja nukkumassa, muu aika vietetään maissa ja laivalla.

Hyttiin pääsyn jälkeen purimme ensimmäiset laukut jo pois ja myöhemmin vielä tuotavat laukut saisi purettua kaappeihin yms. siinä kohdassa. Olimme ostaneet tutulle sommelieerille viinibaarissa tuliaisia Suomesta eli suomalaista suklaata ja poropehmon. Lähdimme viemään niitä kohti Vintages -viinibaariin laivan promenadilla ja hän oli jo siinä kohdassa töissä. Oli tosi mukavaa halata ja olo oli, kuin ei koskaan oltaisi lähdettykään laivalta hänen seurastaan. Hänelle levisi leveä hymy kasvoille, kun hän näki meidän tuomat tuliaiset. Hänellä oli toisena työparina miespuolinen sommelieeri ja hänelle hän heti alkoi kertoa, että viime kerralla me istuimme aina tietyissä paikoissa Wine Barissa ja miten hänen työpari oli ihmetellyt, että Wine Bariin oli tilattu tiettyä viiniä enempi kuin aiemmin, johon hän osasi kertoa ”minulle tulee ystäviä Suomesta ja he tykkäävät tästä viinistä”. Siinä sitten rupateltiin pitkät tovit kuulumisia ja hän kyseli, mitä kaikkea ravintoloiden suhteen olisi mielessä.

Hän ehdotti, että voisimme kokeilla chef’s tablea (lisämaksullinen), joka järjestetään tiettyinä päivinä pääruokasalissa ja hän on suunnitellut sen viinit sekä ruokalajeja olisi seitsemän omine viineineen. Hän jopa muisti aiemmasta reissusta, että toiselle meistä ei sopisi punaviini sen aiheuttaessa punotusta allergisena reaktiona. Innostuimme ideasta käydä kokeilemassa chef’s tablea ja hän teki meille varauksen sekä kertoi myös, että toiselle meistä vaihdetaan punaviinit toiseen annosten kanssa.

Ennen laivan lähtöä satamasta tekee laivayhtiö vaaditun turvallisuusharjoituksen, jossa jokainen matkustaja menee omalle pelastusasemalleen ja tämä on kaikille pakollinen. Vasta kun kaikki matkustajat on saatu pelastusasemille ja henkilökunta tarkastettua, että kaikki ovat paikallaan, voi laiva lähteä kapteenin niin hyväksyessä. Toisinaan harjoituksissa on joutunut odottamaan, kun henkilökunta on etsinyt kadoksissa olevia matkustajia, jotka eivät ole noteeranneet harjoituksen pakollisuutta.

Myöhemmin päivällä pääsimme chef’s tablesiin maistelemaan herkullisia annoksia keittiöpäällikön kerrottua annoksista aina hyvät pohjustukset ja meitä oli useampi pariskunta nauttimassa tunnelmasta. Huomenna aamulla olisimme ensimmäisessä kohteessa, Marseille Florencessa Ranskassa.

Päivän reitti