Pitkät lennot kotia kohti

Posted on

Aamu kentälle

Aamulla herätys oli aikaisessa, jotta ehtisimme nopeasti syömään eilen ostetut valmiit ”aamupalat”, kirjautumaan ulos hotellista ja palauttamaan auton lentokentän vuokrapisteeseen ajoissa. Lentokentällä oli selkeät opasteet auton palautukselle ja varsinainen palautus kävi nopeasti.

Turvatarkastuksessa jälleen nopeutti jonon liikkumista ottamalla passin käteen ja ennen tätä oli jo ottanut vyön laukkuun (sekä muut metalliesiineet taskuista) sekä kannettavan ja tabletin valmiiksi nostettavaksi kaukaloon. Molemmat pääsimme ilman metallinpaljastimen piippausta ja lopuksi vain keräsi tavarat hihnan laatikoista. Meille tehtiin vielä pistokokeena heti turvatarkastusten jälkeen kämmenistä pyyhkimällä huumetestit ja virkailija siinä hieman kyseli, joko Suomessa on lunta jne. tulosten valmistumista odottaessa. Molempien tulokset olivat puhtaat ja saimme jatkaa matkaamme.

Miamin kansainvälisellä lentokentällä oli Diners Clubin jäsenille maksuton lounge Club America J-osassa. Loungella oli käytössä avoin baari juomineen ja tarjolla pientä suolaista sekä makeaa ja kahvia sekä wc-tilat. Oli mukavaa istuskella loungella ilman kiirettä ja nauttia virvokkeista sekä rauhallisesta tunnelmasta.

Kotimatkalle

Ensimmäinen aamun lento lähti kohti Detroitia ja sieltä meillä olisi pisin lento vielä Amsterdamin kautta Helsinki-Vantaalle. Matkalla Detroitiin matka oli töyssyistä turbulenssista johtuen jo heti lähtönoususta alkaen koneen sukellettua ilmakuopassa.

Detroitin kentälle saavuttuamme huomasi hyvin ihmisten pukeutumisesta, että syksy oli myös saapunut jo vähän pohjoisemmaksi Floridan lämmöstä ja olimme niitä harvoja matkustajia, jotka kulkivat pelkissä kesävaatteissa isossa terminaalissa. Terminaalin monista ruokapaikoista istahdimme yhteen, josta sai edullisesti subeja (lämpimiä patonkeja) ja niiden voimalla selviäisi siihen asti, että pidemmällä lennolla tulisi ruokatarjoilu. Kentällä eri porttien välissä oli helppo liikkua aseman sisällä kulkeneella junalla 78 eri portin välillä.

Pitkällä lennolla tuli katsottua penkin viihdejärjestelmästä muutamia elokuvia, syötyä maittava ateria ja koko yö meni pyöriessä hankalissa asennoissa yrittäessä saada unta. Mahdollisesti molemmat saivat muutaman tunnin nukuttua ja Mikalla oli aamulla selkä jumissa istumisesta saapuessamme Amsterdamin Schiphol:n kentälle.

Schiphol:n kentällä oli vielä syksyisempi tunnelma ulkona ja tällä kertaa olimme ainoita, jotka odottivat jatkolentoa Helsinkiin pelkissä kesävaatteissa muiden matkustajien pukeuduttua talvitakkeihin yms. Muutaman tunnin jälkeen oli myös edessä vaihtaminen lämpimiin vaatteisiin Helsinki-Vantaalla ja tuntui todella haikealta, että aurinko ja lämpö olisivat nyt takanapäin.

Kotiin päästäkseen olisi vielä haettava auto Lentoparkista ja parin tunnin ajomatka. Uskomaton kesäloma kahdestaan eläisi pitkään muistoissa ja valokuvissa sekä matkamuistoissa.

Valokuvia päivästä

(isompi kuva klikauttamalla kuvaa)


Päivän kohteet
(Lisätietoja kohteista saat klikauttamalla sen merkkiä kartalla)


Näytä 24.9.2012 suuremmalla kartalla