Marseille, Ranska

Posted on

Aamulla jostain syystä heräsi auringon noustessa ja ehtisimme nappaamaan siitä hyviä kuvia ennen menoa nukkumaan vielä muutamaksi tunniksi. Olimme tilanneet aamupalan hyttiin, mutta sen toimituksessa kävi jokin virhe ja se tuotiin myöhässä sovitusta ajasta. Muutoin meillä ei olisi kiire maihin, mutta vuokrasimme Hertziltä auton tähän päivään, koska sen vuokrahinta oli edullisempi kuin ottaa excursioita laivayhtiön tarjoamana sekä pääsisimme liikkumaan omaan tahtiin. Hertzin vuokrauspiste löytyi juna-aseman viereltä pienen kävelymatkan päässä satamasta ja olimme varanneet Minin avokattomallin ajettavaksi. Hertzin jäsenyydestä oli etua, että olimme varanneet auton aiemmin ennen matkaa ja vuokrapisteellä pääsimme jonojen ohi auton oltua jo valmiina.

Auton navigaattorilla koitimme katsella sopivia paikkoja, joihin sen laittaisi neuvomaan. Ainoa pieni ongelma oli päästä vuokraamon lähellä olleesta tunneleiden ja ramppien kaaoksesta ulos kaupungista ja siinä sai tehdä muutaman kunniakierroksen, ennen kuin valinnat osuivat oikeaan reitin osalta. Onneksi liikenne kaupungin kapeilla kaduilla oli sujuvaa ja avokatolla oli mukava huristella menemään koko päivä. Kiertelimme katselemassa paikkoja sen enempää suunnittelematta ja eksyimme myös korkeammille paikoille, joista näkyi hyvin kaupunki ja meri korkealta. Kuvat puhukoon puolestaan maisemien osalta.

Myöhemmin päivällä hyttiin palatessa meitä odotti hytin pöydällä kuvulla peitetty lautanen ja kirjekuori. Kirjekuoren avattuamme siellä oli pahoittelut aamupalan myöhästymisestä ja huonepalvelu oli halunnut pahoitella ongelmaa toimittamalla meille muutaman kuppikakun hyttiin. Kävimme vielä nauttimassa ennen illallista ja illan ohjelmaa Vintagesissa (viinibaari) herkullisen juustolautasen sekä vaihtamassa kuulumisia. Illallisella oltiin juhlavammissa tunnelmissa sen oltua formal night eli silloin suositellaan laittamaan vähän parempaa päälle.

Päivän kohde