Maan alle kaivosmuseossa ja Burg Eltzin linna

Posted on

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme taas moottoriteille ja kohti Bochumin kaupungissa olevaa kaivosmuseota (bergbau-museum), josta olimme lukenee Autoliiton oppaasta aiemmin. Museossa sen tekee erikoiseksi, että vierailija pääsee tutustumaan oikeasti toiminnassa olleeseen kaivokseen, johon on jätetty kaikki alkuperäiset laitteet paikalleen. Museossa voi kulkea omaan tahtiin ja erilaisten laitteiden kohdilla selostuksen sai kuultua nappia painamalla englanniksi. Ainoastaan hissin osalta sen operoinnista vastasi museon työntekijä. Kierrokseen alhaalla kannattaa varata muutama tunti ja lopuksi pääsee vielä hissillä käymään ylhäällä poraustornissa. Kohteena museo on esteellinen, koska osa reitistä kulkee mm. koneiden läpi tai ahtaista väleistä.

Museon jälkeen pientä nälkää ja matkaevästä sai lähellä olleesta Lidl-myymälästä ja päivän toiseksi kohteeksi valitsimme keskiaikaisen Burg Eltz -linnan Wierschemissä, joka sijaitsee ”keskellä ei mitään” ja on yksi parhaiten sodissa selvinnyt linna, jossa on myös omistavan suvun jälkipolvia asumassa niillä alueilla, jotka on rajattu turisteilta pois. Linnaan päästäkseen voi valita joko noin 1-2 km kävelyreitin metsän kautta parkkipaikalta tai muutamalla eurolla per suunta pääsee minibussilla parkkipaikalta suoraan linnalle. Matkalla kaivosmuseolta linnalle sai nauttia kauniista kesäisestä maaseudusta viljapeltoineen. Linnan erikoisuutena oli, että he haluavat säilyttää linnan sisätilat kameroiden välkkeeltä ja leviämiseltä nettiin, josta opas kertoi ennen opastuksen alkamista. Tällöin linna säilyttää kohteena sitä mysteerisyyttä, kun on pakko tulla itse paikanpäälle ihailemaan sitä sisältä ja ulkoa. Opastettu kierros kuului lipun hintaan ja se oli saatavilla englanniksi tai saksaksi.


Linnalta helpoiten pääsimme pois minibussilla, koska seuraavaksi meidän oli päästä Frankfurtissa varattuun Radisson Blu Frankfurtiin. Hotellina se on arkkitehtuurisesti erittäin hieno ja jännä muodoiltaan. Saimme jälleen huoneen ylemmistä kerroksista (hotellissa on yhteensä 16 kerrosta) ja ensin huoneeseen astuessa se tuntui kovin pieneltä, kunnes verhot aukaisemalla aukesi eteen isot lasiseinät ja kaupunki alla sekä näkymät kauas horisonttiin. Yöllä hotelli on valaistu sinisin kaarin ja sen silhuetti näkyy kauas. Ulkona oli helteisen lämmintä käydä syömässä hotellin alakerrassa olleessa ravintolassa.

Päivän ajoreitti