Laivasta nauttimista meripäivänä

Posted on

Meripäivä

Aamulla herätessä olimme edelleen merellä ja hytti-tv:n karttakuva vielä vahvisti asian, emme olisi tänään rantautumassa Nassaulle. Kapteeni myös kuulutti yön tapahtumista pitkän kuulutuksen ja kertoi, että vierailu Nassaulle ei tänään onnistuisi mutta sitä yritetään seuraavan kerran lauantaina. Samalla kapteeni lupasi informoida kadonneen matkustajan etsinnöistä.

Päivän ohjelman muututtua meripäiväksi, tilasimme ison tarjottimen täynnä leivonnaisia, hedelmiä, pullaa, kahvia sekä mehua, suoraan hytti-tv:n kautta huoneeseen. Tilaaminen kävi vaivattomasti vain valitsemalla haluamansa tarvikkeet, vahvistamalla tilauksen ja hetkeä myöhemmin huonepalvelusta vielä soitettiin vahvistuspuhelu, että kaikki tuotteet ovat tilauksessa oikein. Noin puolen tunnin päästä tilauksesta huonepalvelu toimitti tilauksen hyttiin.

Pussillinen kylmää olalle ja altaalle

Aamupalan jälkeen oli päästävä nauttimaan laivan allaosaston tarjonnasta ja lutraamaan porealtaisiin sekä aikuisille suunnattuun Solarium-allasosastolle, jossa ei tarvitse kuunnella lapsien kiljuntaa ja katsoa sitä riehumista sen ollessa K16-alue.

Allasosastolla oli myynnissä paketti, jossa sai 8 vapaavalintaista olutta kätevässä olkakylmälaukussa ja tarjoukseen kuului laukun lisäksi myös yhden juoman alennus, jos laukun täytti uudelleen ja tällöin maksoi vain enää 7 juomasta. Otimme laukkuun erilaisia oluita ja laukku sisältöineen maksoi noin 40 dollaria.

Vietimme pitkän tovin nauttien Caribian auringosta ja lämpöisistä tuulista allasosastolla ja olo oli täysin rentoutunut.

Ylös ja alas

Allasosastolta siirryimme hytin kautta kokeilemaan Rising Tide baaria, joka on Promenaden ja Keskuspuiston välillä nouseva ja laskeva baari. Baarin alapuolella on suihkulähde-allas, joka muuttaa suihkuja ja värejä sen mukaan, missä kohdassa baari on. Baarin noustessa ylös Keskuspuistoon, on yläpuolella hieno ledein toteutettu tuikkiva tähtitaivas.

Baari ei liiku kokoaikaa ylös ja alas, vaan se on aina noin puoli tuntia pysähdyksissä yläkerrassa tai alakerrassa, jolloin siihen voi pistäytyä nopeastikin. Baarin ajaminen loppuu illalla ja silloin myös se laitetaan kiinni. On todellakin nostettava hattua sille, joka tämän baarin on kehittänyt idean ollessa uniikki ja samalla tyylikäs.

Dreamworksin hahmoja

Laivalla saattoi nähdä Dreamworksin elokuvien hahmoja viihdyttämässä matkustajia ja niiden kanssa järjestettiin valokuvaus-hetkiä, jolloin esim. Madagascar-elokuvan Alex-leijonan, Kuningas Julienin tai Gloria-virtahevon kanssa pääsi samaan kuvaan erilaisten taustojen kanssa. Lapset olivat todella innoissaan nähdessään suosikkielokuviensa hahmoja ison kokoisina ja kyllä myös aikuisilla oli hauskaa niiden kanssa kuvia ottaessa. Otimme myös muutamat kuvat hahmojen kanssa ja ne tulisivat myöhemmin meidän hyttikansioon valokuva-palvelussa.

Tiesitkö: Allure of The Seas laivan kummina on Shrek-elokuvien Fiona.

Tuhansien valokuvien käsittely on laivalla toteutettu kätevästi lukemalla ensin hyttikortin tiedot tietokoneelle kuvauspisteellä ja tämän jälkeen otetaan haluttu määrä kuvia. Myöhemmin henkilökunta pystyy lajittelemaan tulostetut kuvat oikeisiin kansioihin valokuvapalvelussa ja asiakkaat hakevat oikean kansiopylvään ja kansion hyttikortissa olevan ”Photo#” tiedon perusteella.

Ice Games Show

Iltapäivällä ohjelmassa oli katsoa Ice Games Show, joka toteutettiin laivan B-studiossa olevalla luistelukentällä Monopoly-teemalla. Ohjelmassa nähdään monta erilaista ohjelmanumeroa ja upeaa työskentelyä pienellä jäällä sekä tyylikkäitä asusteita. Toisinaan myös katsojat pääsevät mukaan ohjelmaan mm. heittämällä jättikokoiset arpanopat jäälle tai painamalla jättikokoista painiketta käynnistyy seuraava ohjelma.

Vinkki: laivan showt ovat yleensä hyvin suosittuja, joten varaa ajoissa paikkasi katsomoon esim. hytti-tv:n kautta tai käymällä vastaanotossa. Hyttikorttisi on pääsylippu tapahtumaan, johon olet tehnyt varauksen.

Ensimmäinen pukuillallinen

Pukuillalliselle valmistautuminen on aina hieman hikistä puuhaa ähistessä kravaattia oikein ja pukemalla ei niin rentoja vaatteita päälle. Onneksi se on sen vaivan arvoista ja tuntuu mukavalta kulkea puku päällä muiden matkustajien myös pukeutuessa parhaimpiinsa. Puku ei tietysti ole pakollinen, mutta silloin ei voi tällaisena formal nightina syödä pääruokasalin illallisella. Laivalla on kuitenkin muita ravintoloita palvelemassa niitä asiakkaita, jotka eivät halua osallistua pukuillalliselle.

Pukuiltoina laivalla on monissa paikoissa valokuvauspisteitä, joissa ammattilaiset ottavat matkustajista kuvia ja niitä voi myöhemmin ostaa omaksi valokuvauspalvelusta. Kävimme mahdollisimman monissa paikoissa ja illan hienoin kuvauspaikka oli päästä samaan kuvaan kapteenin, Johnny Faevelen kanssa.

Ennen illallista kapteeni järjesti oman vastaanottojuhlan promenadella jolloin oli tarjolla tuhansia laseja kuohuviiniä, sekä yksi hieno yksityiskohta laivan varusteista paljastettiin yleisölle. Promenadella on N-pallo, jonka sisältä voidaan valoin ja savuefektein laskea kokoontaittuva kävelysilta promenaden ylle ja järjestää sen avulla ohjelmanumeroita tai juontoja.

Kapteeni toivotti kaikki tervetulleiksi risteilylle, esitteli henkilökuntaansa ja kertoi laivasta mm. sen olevan rakennettu Turun telakalla ja tämä oli Alluren 95. risteily.

Sähläystä illallisella

Illallisella huomasi ensimmäisen kerran, ettei palvelu ihan toimi, kuten pitäisi. Alkuruokamme olivat väärät ja palvelu tuntui muutoinkin todella hitaalta. Monissa pöydissä tyydyttiin odottamaan ruokia tarjoilijoiden tuodessa lisää leipää.

Chigaco-musikaali

Illallisen jälkeen siirryimme suoraan katsomaan Chigaco-musikaalia. Musikaali kestää pari tuntia ja se ei ehkä sovi raskaan illallisen jälkeiseksi showksi. Moni katsoja nuokkui ja osa nukahti musikaalin jossain vaiheessa sekä epäkohteliaimmat lähtivät kesken shown pois. Musikaalin ymmärtääkseen on katsottava Chigaco-elokuva, johon se pohjautuu. Välillä juonessa oli hyvin kiinni ja toisinaan taas joutui rahnuttelemaan päätä ja miettimään, mitä sen hetkisessä kohtauksessa tapahtui.

Oli mukavaa pitkän illan jälkeen päästä hyttiin vaihtamaan taas kevyempää päälle. Hytissä odotti pyyhe-jänis sängyllä, muutama karkki ja tv oli käännetty ”aikuiseen” makuun sopivalle kanavalle, jossa tuli sillä hetkellä kukkulan kuningas tv-sarjan jaksoja.

Valokuvia päivästä

(isompi kuva klikauttamalla kuvaa)
Laivan reitti
(Lisätietoja kohteista saat klikauttamalla sen merkkiä kartalla)


Näytä 17.9.2012 suuremmalla kartalla