La Spezia (Pisa), Italia

Posted on

Aamu oli jälleen helteisen aurinkoinen herätessämme La Spezian satamasta kaikuviin ääniin hytissä. Tänään emme olleet jostain syystä aiemmin huomanneet varata tähän kohteeseen autoa vuokraamosta ja sen saaminen aiheutti pientä ongelmaa, kun monet vuokraamot ilmoittivat autojen olevan loppu tältä päivältä ja autoja voisi vielä saada käymällä suoraan vuokraamossa. Katsoimme Google Mapsista vuokraamoiden paikkoja ja otimme nopean lähdön laivalta kaupungille metsästämään kulkupeliä.

Löysimme onneksi pienen Hertzin vuokraamon, josta saimme vuokra-auton tälle päivälle ja pääsimme lähtemään kohti Pisan kaltevaa tornia, jonne La Speziasta olisi tunnin ajomatka per suunta. Ajaessa saimme myös opetella tietullien käytön, kun tietulleja varten tuloportin itsepalveluautomaatista otetaan ”bigletto” eli kortti, joka syötetään seuraavaksi ajettaessa ulos tietullin alaisesta tieosuudesta, eli moottoritieltä. Kaikki tietullit sai onneksi ulosajossa maksettua automaattiin kortilla. Jos kortti ehtii hukkua matkan aikana, siitä saa oman sanktionsa ja varmasti ruuhkauttaisi ulosajon.

Pisan tornin alue on erittäin suosittu ja tornin oma pysäköintialue olisi maksanut 1.5 €/tunti, jolloin koitimme löytää alueen läheltä vapaita parkkipaikkoja. Kadunvarresta löytyi onneksi pysäköintipaikkoja, mutta paikallisten katumyyjien opastaessa ruutuun, tulevat he tämän jälkeen tyrkyttämään heidän rihkamaa turisteille eli tähän on syytä varautua, jos joku näyttää sinulle parkkipaikkaa kadunvarresta alueella.

Alueena tornin alue oli iso ja emme olleet aiemmin siellä käyneet, jolloin oli hämmästyttävää huomata, miten paljon erilaisia rakennuksia oli myös tornin ympärillä. Itse torniinkin olisi päässyt ostamalla pääsylipun, mutta jonoista johtuen meille riitti sen hämmästely ja kuvien ottaminen ulkopuolelta. Hauskointa oli seurata muiden ottaessa kuvia, kun he pelleilivät mm. tukevansa kaatuvaa tornia kuvissa ja näitä kuvia on varmasti netti ja kuvapalvelut täynnä. Muutoinkin alue oli erittäin siisti ja sieltä löytyi myös siistit wc-tilat.

Ehtisimme vielä ajelemaan jonkin tovin ympäri Pisan aluetta ennen auton palautusta ja olimme suunnitelleet käyvämme myös nauttimassa hyvät pizzat paikallisessa ravintolassa, mutta vuokra-auton aikainen palautusaika ja alueen ravintoloiden oltua päivälevolla, emme sitä kokemusta ehtineet kokea. Matkalla vuokra-auton palautukseen, näki miten paljon Italiassa on marmoria niiden käsittelystä vastaavien yritysten määrää hämmästellessä tienvarsilla.

Olimme saaneet kutsun hyttiin saapua Royal Caribbeanin kanta-asiakasohjelman ”top tier” iltaan, joka on tarkoitettu platinum-tasosta ylöspäin oleville matkustajille. Tapahtumassa nostetaan maljaa, kapteeni ja päällystön henkilökunta ovat tervehtimässä asiakkaita sekä samassa tapahtumassa myös palkitaan kanta-asiakasohjelman korkeilla tasoilla olevia matkustajia. Samalla tietysti tapaa ja pääsee juttelemaan muiden kanta-asiakasohjelman asiakkaiden kanssa. Tapahtumassa kerrottiin, että kanta-asiakkaita olisi maailmanlaajuisesti noin 11 miljoonaa.

Illan kruunasi ”Dancin’ in the street” tapahtuma laivan kävelykadulla, jossa jokainen sai tanssahdella ja nauttia hyvän musiikin tahtiin pitkälle iltaan.


Päivän kohteet