Kiertoajelulla Dubai tutuksi

Posted on

Kolmanneksi Dubain päiväksi olimme varanneet jo aiemmin Välimeren risteilyllä tutuksi tulleelta Big Bus Tours -yritykseltä kiertoajeluliput tälle päivälle internetistä ennen matkaa. Heillä on erittäin hyvät kalustot kohteissa ja erittäin hyvin toteutettu automaattinen selostus, josta saa kattavasti tietoa paikoista. Kahdelta peruslippu on noin 60 euroa ja sen kanssa saa matkata koko päivän Dubaissa olevilla kolmella eri reitillä, joista yksi keskittyy kaupunkiin, toinen marina-kaupunginosaan ja kolmas ranta-alueisiin. Tarkempi kiertoajelujen kartta löytyy tästä (reitit voivat muuttua, joten tarkasta aina uusin tieto yrityksen sivuilta).

Kiertoajelut ajavat koko päivän non-stoppina ja solmukohdissa, joissa myös muut reitit kohtaavat, voi vaihtaa lennossa muihin reitteihin. Samoin kiertoajelulla voi koska vain hypätä kyydistä ja käydä tutustumassa paikkoihin ja palata sen jälkeen taas seuraavaan bussiin, joka tulee pysäkille.

Tuntui kivan viileältä istua bussin ylätasolla ja katsoa, miten isot pilvenpiirtäjät kohoavat ympärillä. Loppujen lopuksi päivä meni kiertoajeluilla niin tehokkaasti, että saavuimme vielä illaksi hetkeksi Dubai Mall -ostoskeskukseen ja ostimme vielä lisäaikaa matkakortteihin, koska emme enää ehtineet siihen vuoroon Big Bus Toursilla, jolla olisi päässyt suoraan hotellimme eteen.

Hotellissa huonepalvelun ja minibaarin hinnat olivat sen verran edulliset, että halusimme vielä ostaa pitkän päivän päätteeksi jotain pientä syötävää. Tilasimme huonepalvelusta club sandwichit ja jäätelöt sekä jäimme odottamaan niiden saapumista. Hämmästys oli suuri, kun ovelle tuli iso tarjoilukärry, josta huonepalvelu käänsi auki ison pöydän ja annokset olivatkin isohkoja ja varmasti nälkä lähti niiden kanssa. Oli aika samalla tehdä viimeiset pakkailujärjestelyt ennen siirtymistä laivalle huomenna aamupäivällä.