Barcelona ja Välimerelle risteilemään

Posted on

Jälleen suuntaisimme Välimerelle risteilylle Royal Caribbeanin Freedom of the Seas laivan kyydissä ja Välimeren valitsimme siksi, että sinne on lyhyet lentomatkat ja tällä kertaa lähtisimme viikon risteilylle Barcelonasta. Suurena yllätyksenä vielä ennen matkaa saimme tiedon, että aiemmilta risteilyiltä tutuksi tullut sommelieeri olisi jälleen samalla laivalla tekemässä viinibaarissa (Vintages) työtä ja odottaisi innolla meidän saapumista.

Lentokentälle pääsimme helposti Onnibussin kyydillä ja matkasta puolet meni nukkuessa. Turvatarkastuksen jälkeen oli taas kiva aloittaa aamu menemällä Priority Pass -jäsenyydellä nauttimaan aamupalasta ja loungen rauhasta Helsinki-Vantaan Aspire-loungelle. Loungessa on mukava viettää aina aikaa ennen reissua poissa lentokentän hälinästä.

Barcelonan kentältä otimme taksin Hilton Barcelona hotelliin ja reissu hotellille lentokentältä maksoi kohtuulliset 35 euroa. Hiltonia halusimme kokeilla, koska emme olleet sellaisessa aiemmin yöpyneet ja olimme saaneet kampanjatarjouksen American Expressin kautta yöpymiselle. Hotelli oli hyvällä paikalla ja lähellä oli muutaman korttelin päässä isompi kauppakeskus, josta sai helposti haettua evästä ja juotavaa. Kaupassa käydessä oli hyvä huomata, miten paljon siellä olisi ollut kaikkea hyvää ja herkullista kokeiltavaksi, jos olisi viipynyt kaupungissa pidempään.

Illalla ruokailu hoitui mukavasti hotellin ulkoterassilla ravintolassa ja tämän jälkeen ehti vielä ruokaa sulatellessa käymään kiertelemässä ja valokuvaamassa illan hämärryttyä. Valokuvausta harrastavlle uudet urbaanin ympäristön paikat on kivoja kohteita kuvata. Aamulla olisi tarkoitus ottaa jälleen taksi alle ja suunnata kohti satamaa.

Päivän reitti ja kohteet