Ajopäivä Merseburgiin

Posted on

Yö Frankfurtissa meni mukavasti ja aamupalan jälkeen suunnaksi otettaisiin Merseburg, koska suoraan Berliiniin ajo olisi vienyt turhan paljon aikaa. Olimme varanneet Merseburgissa huoneen Radisson Halle-Merseburgista. Matkalla Merseburgiin kävimme myös korkealla Harzin luonnonpuistossa, johon sai ajella pidemmän matkan pienien kylien ja kiemuraisten teiden läpi. Maaseudun teillä oli erittäin kauniita maisemia nautittavaksi ja myös isompi sadekuuro kaatosateineen kasteli matkan aikana.

Hotelli sijaitsi pienessä Merseburgin kylässä, joka vietti silloin lauantaina hiljaista aikaa ja monet paikat olivat kiinni. Hotellin edestä saimme helposti autolle pysäköintipaikan ja hotelli oli omalla tavallaan pieni ja viehättävä sekä enempi ilmeisemmin senioreiden suosiossa. Hotelli mainosti, että heillä olisi ”aito” suomalainen sauna käytettävissä ja mehän tietysti halusimme päästä tätä kokeilemaan. Saunan vilvoittelutilat olivat aivan mielettömän kuumat ja saunan oltua ilmeisesti useamman tunnin päällä, ei edes jalalla voinut astua saunan kuumille kaakeleille ennen kuin saimme vähän jäähdytettyä niitä ja lauteita vedellä. Veden heittämiseksi kiukaalle, sai vähän aikaa miettiä tämän asian tekemistä ennen kuin huomasimme saunan yhdellä seinällä pienen kaukalon. Kaukaloon vettä kaataessa sihahti kiuas lauteiden alapuolella. Kauaa saunassa ei tosin viihdytty sen oltua ehkä turhankin lämmin ja samoin löylyhuone ei tarjonnut parasta viilennystä. Saksassa oli tähän vierailun aikaan helteitä ja meidänkin huone lämpeni aika vauhdilla iltapäivän auringossa mutta onneksi hotellista sai huoneeseen toimitettuna mukavasti vilvoittavan ison tuulettimen. Ilmeisesti taas talvella hotelli on kylmähkö, koska huoneen kylpyhuoneen katossa oli isotehoinen lämmittävä lamppu kellokytkimellä käytettäväksi ja se tosiaan kuumensi ilmaa kylpyhuoneessa tosi nopeasti.

Illalla hotellin ravintolassa olisi ollut tarjolla lauantaisin vain pelkkä bufee illallinen, mutta halusimme jotain a´la carte listalta mielummin ja tarjoilija onneksi antoi tähän mahdollisuuden tilattuamme erittäin hyvät ja täyttävät club sandwichit. Kävimme myös hotellin vieressä kävelemässä puistossa ja nauttimassa virranneen kosken kohinasta.

Koko päivän ajeluiden yms jälkeen oli kiva painaa päätä tyynyyn aikaisemmin, jotta jaksaisi taas seuraavana päivänä ajella Berliiniin.

Päivän ajoreitti